ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑΣ

CAFERGOT YΠΟΘΕΤΑ

ΒΤΧ5 supp
Προϊόν AMDIPHARM UK

Εrgotamine tartate 2 mg+Caffeine 100mg

  • Η εργοταμίνη (ergotamine) δρα στον μηχανισμό της κρίσης ημικρανίας προκαλώντας αγγειοσύσπαση στις διεσταλμένες εξωκρανιακές αρτηρίες. Η καφεΐνη εμφανίζει ποικίλη φαρμακολογική δράση τόσο στο κεντρικό νευρικό σύστημα όσο και στην περιφέρεια. Η καφεΐνη είναι διεγεrτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος, του καρδιακού μυός, διουρητικό, προκαλεί χαλάρωση του λείου μυός, αυξάνει την έκκριση του γαστρικού οξέος και προκαλεί αύξηση της γλυκόζης και των ελευθέρων λιπαρών οξέων στο πλάσμα.

Ενδείξεις:

  • Oξείες κρίσεις ημικρανίας ή άλλης αγγειακής κεφαλαλγίας.

Δοσολογία:

Όταν χορηγείται για πρώτη φορά αρχική δόση 1 υπόθετο από του ορθού, μέγιστη ημερήσια δόση 2 υπόθετα.
Για μεταγενέστερες κρίσεις η αρχική δόση μπορεί να αυξηθεί στο 11/2 υπόθετο με μέγιστη ημερήσια δόση 2 υπόθετα.

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΚΑΙ ΑΓΧΟΥΣ

LUDIOMIL

BT X 30 tab
Προϊόν AMDIPHARM UK

Maprotiline Hydrochloride 25mg, 50mg, 75 mg

  • Η μαπροτιλίνη (maprotiline) είναι τετρακυκλικό αντικαταθλιπτικό που βελτιώνει τη διάθεση και κατευνάζει το άγχος, τον εκνευρισμό και τον ψυχοκινητικό βραδυψυχισμό. Έχει ισχυρή και εκλεκτική ανασταλτική δράση στην επαναπρόσληψη νοραδρεναλίνης στους προσυναπτικούς νευρώνες των φλοιωδών σχηματισμών στο κεντρικό νευρικό σύστημα αλλά δεν ασκεί σχεδόν καμμία ανασταλτική δράση στην επαναπρόσληψη σεροτονίνης.

Ενδείξεις:

  • Κατάθλιψη, και ιδίως η συνοδευόμενη από άγχος ή ψυχοκινητική ανησυχία.

Δοσολογία:

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Ludiomil o ασθενής θα πρέπει να παραμένει υπό ιατρική παρακολούθηση. Το εύρος της συνιστώμενης δόσης βρίσκεται μεταξύ 75 και 150mg ημερησίως.